/DANSLESSEN

DANSLESSEN

Het aanbod danslessen bestaat uit:

– Streetdance / Hiphop
– Modern
– Jazz Ballet
– Dancehall
– Peuterdans (2-4 jaar)
– KidsDance (4-5 jaar)

Hiphop/Streetdance
Onze hiphop/streetdance lessen houden wij gevarieerd door zoveel mogelijk afwisseling te brengen. Je kunt dus invloeden uit de Hiphop, Tribal, New York House Dance en Salsa tegenkomen. Verder vinden wij het belangrijk dat mensen ook genieten in de les. Hiphop is een ontspannen dansvorm en kan dus het best worden uitgevoerd als wanneer je jezelf op je gemak voelt.
(Deze les bieden we ook aan voor 4-5 jarigen. zie jeugdlessen: KidsDance!)

Dancehall
Dancehall is een dansstijl uit Jamaica en een enorme hit in Nederland. Dancehall is een dansstijl die enorm veel van je lichaam en je spieren vraagt. De choreografieën van de Dancehall les zijn uitdaging en gevarieerd. Met veel gebruik van originele moves van de pioniers in de Dancehall zijn de choreo’s de ene keer rauw en stoer en de andere keer sexy en zacht. Hoe vaker je deze les doet hoe meer je de bewegingen eigen maakt. Durf jij het aan en wil je je laten opzwepen door de Dancehall beats?! Kom dan gauw meedoen!

Modern
In deze les leer je de moderne danstechniek gecombineerd met jazz dans. Deze les richt zich op het aanleren en verbeteren van je danstechniek. Maar ook het improviseren en ontwikkelen van je eigen danstaal komt aan bod. Tijdens de Modern-Jazz lessen worden elementen als swing, techniek, dynamiek en ritmegevoel samengevoegd om een zeer axpressieve dansstijl te ontwikkelen.

Peuterdans, 2-3 jaar
Swingende dansles voor kids van 2-3 jaar! Op hippe muziek maken de kids spelenderwijs kennis met; hard/zacht, langzaam/snel, hoog/laag enz. Ook wordt er gedanst vanuit de belevingswereld van het kind zelf. We maken hierbij gebruik van kinderliedjes maar ook van populaire muziek. Deze les is streetdance gericht. Vanuit deze les kunnen zij gemakkelijk doorstromen naar de KidsDance les voor 4-5 jarigen.

Jazz ballet, – 6-9 jaar
In deze les wordt er een begin gemaakt met het aanleren van de danstechniek. Ook wordt er aandacht gegeven aan de muzikale ontwikkeling van het kind d.m.v. improvisatie. Tijdens de improvisatie worden er opdrachten gegeven waardoor je de danscreativiteit van het kind stimuleert. Soepel makende en spierversterkende oefeningen worden afgewisseld met vrij dansen.